Industri 4.0: Från teori till verklighet

Industri 4.0: Från teori till verklighet


Samtalet kring Industri 4.0 går från teori och möjliga fördelar till diskussioner om hur vi kan leverera dem på ett praktiskt sätt.

Här på Desoutter har vi ritat upp en checklista för Industri 4.0 som innefattar alla aspekter som vi tror kommer bana väg för framtidens fabriker:

 

  • Flexiblare verktygs och programvaruhantering
  • Mer anslutning, mindre hårdvara
  • Intuitiv och felfri drift
  • Minimal tidsåtgång för installation och omkonfiguration
  • Framåtkompatibilitet och framtidssäkerhet
  • Datahantering och KPI-hantering
  • Preskriptivt underhåll

 

Självklart så tar det mer än ett företag för att göra den smarta fabriken till verklighet. Det finns många olika faktorer som behöver komma ihop för att Industri 4.0 ska förverkligas. Starka politiska och ekonomiska incitament, rätt investeringar i kompetens och träning samt tillgängligheten av avancerade verktyg som gör implementering enkel måste alla stråla samman för att vi ska kunna optimera alla fördelarna av full digitalisering. Det är därför klart att vi alla måste spela vår roll i denna tankegångsförändring för att göra omvandlingen till en automatiserad framtid - och hjälpa andra att göra det.
 

Som en ledande tillverkare av monteringslösningar är en avgörande del av Desoutters roll att förutse vad våra kunder behöver härnäst. Desoutter 4.0 E-boken vi publicerade visar att vi tar denna roll mycket seriöst och samarbetar nära människor på många nivåer och i många olika branscher för att förstå de utmaningar de står inför. Så när vi kommer med en checklista för Industri 4.0 kan du vara säker på att vi redan arbetar ut sätt att nå våra kunders mål, oavsett om ambitionen är att öka produktiviteten, öka din flexibilitet och öka din drifttid eller vara snabbare på marknaden än dina konkurrenter. En lösning för att kunna göra det skulle vara att öka funktioner och produktåterbalansering på monteringslinjer.

 

Baserat på vår erfarenhet och expertis förutsäger vi med säkerhet att en stor förändring i multi-verktygshantering är på väg,
vilket ger mycket större anslutning och flexibilitet än vad som för närvarande är möjligt.
Vi ser fram emot att dela med dig hur vi tänker uppfylla våra  Industri 4.0-önskemål under 2018!

 

Cart

Din kundvagn

Objekt borttaget Ångra