Industri 4.0 och den mänskliga faktorn

Industri 4.0 och den mänskliga faktorn


Ökningen av automatisering och införandet av Industri 4.0 "intelligenta" verktyg hjälper oss att producera mer skräddarsydda lösningar mot kundernas krav, särskilt inom högteknologiska sektorer som fordonsindustrin och flygindustrin. Fords klassiska säljslogan "du kan få vilken färg du vill så länge som den är svart" är numera historia. Nu erbjuder även det mest grundläggande bilmärket ett brett utbud av färger och funktioner som gör varje order unik. Denna nivå av kundanpassning ger upphov till nya utmaningar kring människornas roll i produktionsprocessen, särskilt kring kompetensutveckling och felreduktion.

Tidigare värderades en monteringsarbetare eftersom de kunde utföra samma uppgift på ett kompetent och på ett bra sätt dag efter dag. I dagens mer flexibla tillverkningsmiljö kan samma arbetare nita kroppspanelerna på ett skifte och montera upp belysningssystem på nästa. Traditionell utbildning i alla dessa färdigheter tar tid - och hastigheten i den teknologisk förändringen kan göra det här arbetssättet föråldrat mycket snabbt. Så hur kan vi se till att moderna monteringsarbetare känner sig värdefulla och kompetenta, och kan få tillgång till den information de behöver för att genomföra olika uppgifter effektivt och utan fel?


Desoutters svar är PivotWare, en omfattande processkontrollplattform som styr operatörer genom en specifik uppsättning monteringsuppgifter som en del av en automatiserad process. En display med grafik och text visar dem exakt vilka verktyg som ska användas, vilka komponenter som ska tillämpas och var de ska montera dem. Systemet verifierar att varje steg har genomförts korrekt innan operatören kan fortsätta till nästa steg. Plattformen är programmerbar av kunden själv med hjälp av mjukvaruverktyg som tillhandahålls. Detta gör att när det krävs ombalanseringar när produktionskraven förändras blir enkelt att genomföra för den normala personalen och kräver ingen extern experthjälp.


Eftersom automatisering fortsätter att skapa nya roller och nya utmaningar, blir intuitiva gränssnitt för mänskliga maskinvaror som PivotWare allt viktigare. Plattformen förbättrar inte bara kvaliten, minskar omarbetande och ökar volymproduktion i automatiserade miljöer, den stödjer också validering och spårbarhetskrav.


Efter en lansering i USA och Kina är PivotWare nu tillgänglig globalt.

Cart

Din kundvagn

Objekt borttaget Ångra